De Cort Oude Pajotse Jenever 42% 70cl

 36.00

Deze Oude Pajotse Jenever is 100% moutwijn. Dit wil zeggen dat er geen neutrale graanalcohol gebruikt werd die aangelengd werd met 10-15% moutwijn. De Cort distilleert deze jenever volledig vanaf de grondstoffen. Manu is teruggegaan naar het authentieke recept van 1/3 rogge, 1/3 gerst en 1/3 gemoute gerst, die gemaald worden op een oude steenmolen. De granen worden samengevoegd met 7 zorgvuldig geselecteerde, lokale kruiden waaronder iriswortel en sint-janskruid. Na het distilleren laat De Cort de jenever rijpen op eiken vaten. Vaak is dat een nieuw vat maar soms gebruikt hij hiervoor ook oude bourbon-vaten. Door die vatrijping verkrijgt deze rijke, volle jenever zijn mooi goudgele kleur.

This Oude Pajotse Jenever is 100% malt wine. This means that no neutral grain alcohol was used, which was diluted with 10-15% malt wine. De Cort distills this jenever completely from the raw materials. Manu has gone back to the authentic recipe of 1/3 rye, 1/3 barley and 1/3 malted barley, which are ground on an old stone mill. The grains are combined with 7 carefully selected, local herbs including iris root and St. John’s wort. After distillation, De Cort matures the jenever in oak barrels. This is often a new barrel, but sometimes he also uses old bourbon barrels for this. This rich, full-bodied jenever acquires its beautiful golden yellow color as a result of barrel maturation.

Ce genièvre est un vin 100% malt. Cela signifie qu’aucun alcool de grain neutre n’a été utilisé, qui a été dilué avec 10 à 15 % de vin de malt. De Cort distille ce genièvre entièrement à partir des matières premières. Manu est revenu à la recette authentique du 1/3 de seigle, 1/3 d’orge et 1/3 d’orge malté, qui sont broyés sur un ancien moulin en pierre. Les grains sont combinés avec 7 herbes locales soigneusement sélectionnées, dont la racine d’iris et le millepertuis. Après distillation, De Cort élève le genièvre en fûts de chêne. Il s’agit souvent d’un fût neuf, mais parfois il utilise aussi de vieux fûts de bourbon pour cela. Ce genièvre riche et corsé acquiert sa belle couleur jaune doré grâce à la maturation en fûts.

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Description

Deze Oude Pajotse Jenever is 100% moutwijn. Dit wil zeggen dat er geen neutrale graanalcohol gebruikt werd die aangelengd werd met 10-15% moutwijn. De Cort distilleert deze jenever volledig vanaf de grondstoffen. Manu is teruggegaan naar het authentieke recept van 1/3 rogge, 1/3 gerst en 1/3 gemoute gerst, die gemaald worden op een oude steenmolen. De granen worden samengevoegd met 7 zorgvuldig geselecteerde, lokale kruiden waaronder iriswortel en sint-janskruid. Na het distilleren laat De Cort de jenever rijpen op eiken vaten. Vaak is dat een nieuw vat maar soms gebruikt hij hiervoor ook oude bourbon-vaten. Door die vatrijping verkrijgt deze rijke, volle jenever zijn mooi goudgele kleur.

This Oude Pajotse Jenever is 100% malt wine. This means that no neutral grain alcohol was used, which was diluted with 10-15% malt wine. De Cort distills this jenever completely from the raw materials. Manu has gone back to the authentic recipe of 1/3 rye, 1/3 barley and 1/3 malted barley, which are ground on an old stone mill. The grains are combined with 7 carefully selected, local herbs including iris root and St. John’s wort. After distillation, De Cort matures the jenever in oak barrels. This is often a new barrel, but sometimes he also uses old bourbon barrels for this. This rich, full-bodied jenever acquires its beautiful golden yellow color as a result of barrel maturation.

Ce genièvre est un vin 100% malt. Cela signifie qu’aucun alcool de grain neutre n’a été utilisé, qui a été dilué avec 10 à 15 % de vin de malt. De Cort distille ce genièvre entièrement à partir des matières premières. Manu est revenu à la recette authentique du 1/3 de seigle, 1/3 d’orge et 1/3 d’orge malté, qui sont broyés sur un ancien moulin en pierre. Les grains sont combinés avec 7 herbes locales soigneusement sélectionnées, dont la racine d’iris et le millepertuis. Après distillation, De Cort élève le genièvre en fûts de chêne. Il s’agit souvent d’un fût neuf, mais parfois il utilise aussi de vieux fûts de bourbon pour cela. Ce genièvre riche et corsé acquiert sa belle couleur jaune doré grâce à la maturation en fûts.

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