Girardin, Sint-Ulriks-Kapelle

Zoals meer dan honderd jaar geleden nog veel het geval was begon brouwerij Girardin als boerderij-brouwerij. De stamvader van de brouwerij was Franciscus-Alexius Girardin (°1847). Franciscus-Alexius kocht de hoeve in Sint-Ulriks-Kapelle, die hij huurde sinds 1882. Uit het huwelijk van Franciscus-Alexius en zijn vrouw werden zeven kinderen geboren. Het was de jongste zoon, Jean-Baptiste (°1888), die zijn vader opvolgde in 1930.

Jean-Baptiste liet stilaan het belang van de brouwerij groeien. Ook hij huwde en kreeg drie kinderen. Bij zijn dood in 1962 werd de leiding van het bedrijf overgenomen door zijn enige zoon Louis (°1924).

Louis werd op zijn beurt vader van drie kinderen. Samen met zijn echtgenote en zijn twee zonen zette hij het bedrijf verder. De oude brouwzaal, die met paard en kar werd aangevoerd vanuit Wallonië, wordt vandaag nog steeds gebruikt. Hiernaast werd in 1990, tegen de muren van de hoeve, een nieuwe brouwzaal aangebouwd afkomstig uit Bernkastel-Kuez aan de Moezel. Ze werd eigenhandig ontmanteld en terug opgebouwd.

Na het overlijden van Louis Girardin in 2000 zetten zijn zonen Jan en Paul het bedrijf verder. In 2012 overleed Jan plots en sindsdien runnen Paul en zijn vrouw Heidi samen de boerderij-brouwerij.

 • Girardin Gueuze Black Label 75cl

  En stock

   6,75
  Ajouter au panier
 • Girardin Kriek – 37,5 cl

  En stock

   3,50
  Ajouter au panier
 • Girardin Kriek – 75 cl

  En stock

   5,99
  Ajouter au panier
 • Girardin Framboise – 37,5 cl

  En stock

   4,35
  Ajouter au panier
 • Girardin Oude Lambiek 10 litres – SUR COMMANDE

  Disponible sur commande

   52,50
  Ajouter au panier
 • Girardin Kriekenlambiek 10 litres – SUR COMMANDE

  Disponible sur commande

   55,50
  Ajouter au panier

Pin It on Pinterest

Partagez