Braxatorium Parcensis – Libertus 3 Oak Aged – 33cl
€ 6,58
Very limited edition van 600 flessen. Dit is de Libertus 1 die 3 maanden verder gerijpt heeft op eiken Jack Daniels vaten uit Tennessee USA.
Deze aroma’s zijn uniek in zijn soort en vormen een nieuwe smaak die de brouwer zelfd nooit voor mogelijk had gehouden. If you are lucky, you can try it. 6,5% ABV.
“Braxatorium Parcensis” betekent “Brouwerij van Park” in het Latijn. De bieren die er gebrouwen worden zijn waarachtige abdijbieren want ze worden – net zoals het geval is met de trappistenbieren – geproduceerd binnen de muren van de abdij, en niet door een commerciële, seculiere brouwerij die aan een abdijgemeenschap licentieroyalties betaalt voor het gebruik van de naam van de abdij. Eeuwenlang brouwden de norbertijnen van de Abdij van Park in Heverlee (Leuven) bier voor eigen consumptie. Onder de Franse overheersing, in 1797, werden de kanunniken verplicht de abdij te verlaten. Alle gronden en goederen werden geconfisqueerd door de overheid en geveild. Hoewel de kanunniken later naar de abdij konden terugkeren, kwam tijdens deze woelige periode ook een eind aan het bierbrouwen. In 1828 werden de brouwketels als oud ijzer verkocht. In 2017 beslisten de norbertijnen van Park om terug aan te knopen met hun aloude traditie van bierbrouwen. Er werd een nieuwe abdijbrouwerij gebouwd. Het eerste bier dat in de ketels werd gebrouwen, werd genoemd naar abt Libertus De Paepe en heet Libertus. Broeder Filip Noël, pater-econoom van de Abdij van Park: “Er werd beslist om de brouwerij zorgvuldig te restaureren en op de originele plaats herop te bouwen. BW Process, een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in de productie van brouwerijmateriaal, stelde zijn ervaring en kennis ten dienste van ons project en bracht tal van vernieuwende ideeën aan. Hiermee wordt opnieuw aangeknoopt met een andere eeuwenoude traditie van onze Abdij, namelijk het toepassen van innovatieve en duurzame oplossingen.” Brouwer Joris Brams: “In de Abdijbrouwerij van Park worden slechts heel kleine hoeveelheden bier geproduceerd met lokale grondstoffen volgens eeuwenoude principes. Eén brouwsel is 1000 liter. Er worden uitsluitend gebruik gemaakt van bio-ingrediënten en kruiden die op de abdij zelf groeien. Bij het brouwen volgen wij de seizoenen. Het graan wordt gemalen in de nabijgelegen watermolen. Daar kunnen de bieren ook geproefd worden.”
Rupture de stock