Beschrijving
Deze Stout heeft een jaar lang op 20 meter diepte gerust in de Adriatische Zee, voor de kust van de Kroatische stad Poreč in Istrië. Het idee komt van Ulika, dat al langer experimenteert met het laten rijpen van Malvasija-wijnen onder water. Geïnspireerd door deze Kroatische traditie besloten café-uitbater Jef Koolen en brouwer Koen Christiaens het concept naar het Pajottenland te brengen. In 2024 lieten ze enkele flessen afzinken naar de zeebodem. De flessen werden tijdens hun verblijf onder water letterlijk deel van het zeeleven: schelpdieren en zeewieren hechten zich vast, waardoor elke fles een uniek uitzicht kreeg, Een klassiek etiket was onmogelijk, dus koos Sako voor een eenvoudig halskaartje.
Voor het maken van dit stoutbier hebben Koen en Willem het anders aangepakt dan normaal het geval is in Engeland. Ze lieten namelijk de wilde gisten uit het Pajottenland hun werk doen. Het resultaat is typisch zurig en minder zoet. In de mond voelt dit bier minder dik aan dan de traditionele stout. Zeer rijk en complex van smaak.