Kluysbosch, Dilbeek

Cuvée Kluysbosch is de naam van een nieuwe reeks spontaan vergiste, op hout gerijpte en wilde bieren van brouwerij Angerik uit Dilbeek. Voorlopig produceert brouwer Sam De Cuyper kleine exclusieve, experimentele batches.

De naam Angerik is de samentrekking van de voornamen van Angelo Buyse en Erik De Cuyper. Deze schoonbroers, maakten als hobbybrouwers hun eerst bier van hoge gisting in 1997. Vijf jaar later verhuisde de brouwerij naar Dilbeek. Erik zette de brouwactiviteiten alleen verder. Hij verbouwde zijn oude garage-carrosserie om tot een microbrouwerij. In 2010 werd de vraag naar zijn bieren te groot. De productie kon niet meer volgen. Het succes van de brouwerij viel niet meer te combineren met zijn hoofdjob. Daarom besliste Eric om de bierproductie te verminderen.

In 2015 nam Eriks zoon, Sam De Cuyper, de leiding over. Brouwerij Angerik kreeg een tweede adem. Het gamma hogegistingsbieren werd uitgebreid en in 2021 bracht Sam zijn eerste zelfgebrouwen lambiek op de markt. Die laat hij rijpen op bordeauxvaten, whiskytonnen en een Italiaanse foeder van 10 hectoliter. Angerik levert ook wort aan andere kleine producenten van lambiekbieren.

Pin It on Pinterest

Delen